NOVEMBER 2016


NOVEMBER 2016    

 

Waterput 
Geen tunnels, maar een eeuwenoude stadswaterput werd vandaag aangetroffen tijdens graafwerkzaamheden op de Markt in Weert. Er wordt momenteel hard gewerkt aan de herbestrating van de Markt. Eerder werd al van de gelegenheid gebruik gemaakt om onderzoek te doen naar de aanwezigheid van onderaardse tunnels. Met een grondradar werd de grond van de Markt in kaart gebracht. Volgens de eerste schatting deed de waterput dienst in de jaren voor de 17e eeuw. Gezien de sporen was het een “hele diepe put”.
Lees verder:  https://www.weertdegekste.nl

Spaarboog
In Zwolle wordt druk gegraven. Bij het laatste archeologisch onderzoek naar de restanten van de fundering van de Hoofdwacht in Zwolle werd een intrigerende ontdekking gedaan. Vermoedelijk is de sacristie die in vroeger tijd op die plaats heeft gestaan, namelijk groter geweest dan gedacht. “We hebben een spaarboog gevonden en de aanzet tot een gewelf”, zegt stadsarcheoloog Michael Klomp. ”
Lees verder:  https://www.destentor.nl 


Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *